Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty..

Piharakennuksilla saa lisätilaa nopeasti, kohtuullisen edullisesti ja usein ilman aikaa vievää lupamenettelyä. Tavallisesti pienehköt harkkojen päälle tulevat varastot ja vierasmajat eivät tarvitse rakennuslupaa. Lupa-asiat ovat kuitenkin paikkakuntakohtaisia, joten ota aina etukäteen yhteyttä paikallisen rakennusvalvontaan.

Voit tehdä piharakennuksen pitkästä tavarasta tai hankkia tehtaalta valmiin paketin. Elementtipaketti on erityisen hyvä vaihtoehto, jos haluat kasata rakennuksen itse ja selvitä urakasta nopeasti. Ihan yksin hommiin ei kannata ryhtyä, koska pystytys käy aina kätevimmin kaverin kanssa.

Kun vertaat hintoja ja valmistajia, kysy myös rakennuslupiin mahdollisesti tarvittavia rakennepiirustuksia. Paketteja on monenlaisia, mutta tavallisesti perustoimitukseen sisältyy kaikki muu paitsi perustukset, kattomateriaalit ja maalit. Jos toimitukseen kuuluu ovia ja ikkunoita, selvitä niiden eristyskyky ja pintakäsittelyvaihtoehdot.

Useimmiten elementtipaketit toimitetaan puuvalmiina. Maalaustyöt aloitetaan tavallisesti vasta sitten, kun rakennus on kasassa. Otsa- ja vuorilaudat kannattaa kuitenkin maalata irtonaisina ennen kiinnitystä.

Kätevä kasaa peruselementtipaketin muutamassa päivässä. Eristetyn version kanssa menee hieman pitempään. Myös sähkötyöt ja sisäpintojen viimeistely vievät aikaa. Muista, että sähkötyöt kuuluvat vain ammattilaisille.

Voit kasata kevyen elementtirakennuksen yleensä suoraan pilariharkkojen tai ruuvipaalujen varaan, mutta perustustapa pitää aina miettiä rakennuspaikan, rakennuksen ja sen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkin elementtirakennuksessa on käytetty pilariperustusta.

Vaikka yksittäiset elementit eivät ole kovin suuria, ne on helpointa asettaa paikoilleen kahteen pekkaan. Huolehdi siitä, että elementit tulevat suoraan ja tiiviisti paikoilleen.

Meiltä saat apuja näihin asiohin, ota rohkeasti yhteyttä.

Lahjakortti